Riga

Hovedstaden i Lativa er Baltikums største by med ca 750.000 innbyggere og hvor mer en en tredjedel av Latvias befolkning bor. Riga er en viktig havneby og ligger ved munningen av elven Daugava som går gjennom byen. Den nyere sentrumsdelen har blitt erklært verneverdig av UNESCO da den har Europas flotteste art nouveau arikitektur ((jugendstil), Stilen var populær på slutten av 1800-tallet. I gamlebyen finner man mange godt bevarte bygninger fra middelalderen. Prisnivået i Riga er lavt både når det gjelder mat og shopping, og man kan også få billige flyreiser hit. Her bor man bra på rimelige men fine hoteller, og den lille men oversiktlige bykjernen gjør det det enkelt å finne fram.
I tillegg til å oppleve flotte bygninger, drar man til Riga på Spa. Spa finnes i selve Riga, men man kan også dra ut til badebyen Jurmala som ligger en halvtime utenfor Riga. Det går regelmessig offentlig transport fra Riga til Jurmala.

Les mer om Riga her: http://www.virtualriga.com/

Noen attraksjoner i Riga

 • Latvias nasjonale kunstmuseum – Baltiske og Latviske kunstskatter fra 1700 – tallet frem til i dag.
 • Museet for utenlandsk kunst – Statuer, bilder og annen kunst fra det gamle Egypt, antikkens Hellas, Roma og Midt – Østen m.m.
 • Okkupasjonsmuseet – Viser Latvia fra nazistokkupasjonen under 2. verdenskrig og Sovjetokkupasjonen fra krigens slutt og til uavhengigheten i 1991.
 • Krigsmuseet i Riga – Viser frihetskrigen der Latvia kjemper mot både Sovjet og Tyskland.
 • House of the Blackheads – En flott gotisk bygning opprinnelig fra det 14. århundret. Huset ble bombet i 1941, men ble bygget opp igjen fra 1995 til 1999. Huset var eid av en gruppe ugifte kjøpmenn som ble kalt. blackheads og er nå et museum.
 • Domekatedralen – Kanskje den mest kjente religiøse bygningen i Riga. Katedralen ble påbegynt i 1211 og fikk i 1880- årene et av verdens største og mest kjente kirkeorgler.
 • Maria Magdalena kirken – Eneste bygningen som har overlevd epoken til den cistercienske nonneorden fra midten av 1200 – tallet til slutten av 1500 – tallet.
 • St. Peters kirken (Petera Baznica) – Kirke som kan dateres tilbake til 1408.
 • St. Georges kirken – Den eldste bygningen i Riga.
 • Riga slott – Slottet er nå residensen til presidenten og inneholder flere museer og et teater.
 • Tre brødre – Tre spesielt godt bevarte hus i gaten Mazda Pils. Noen av de vakreste middelalderbygningene i Riga.
 • TV tårnet – Europas tredje høyeste tårn på hele 368,5 meter og en fantastiks utsikt.

 

Noen anbefalte hoteller

Hotel Roma ****

Elegant og moderne 4-stjerners hotell, med fantastisk beliggenhet i gamlebyen i Riga, bare noen skritt fra Frihetsmonumentet.
I nærheten av de beste og mest populære attraksjoner, restauranter, barer og gode shoppingmuligheter.
Resepsjon med sittegrupper. Restaurant og bar/salong i hotellets øverste etasje med panoramautsikt over byen. Businessenter med konferansefasiliteter. Badstue (mot betaling 20 EUR). Gratis datamaskin stasjon i lobbyen.
Rom med stor takhøyde og store vinduer, alle med bad/dusj, wc og hårtørker. Telefon, flatskjerm-tv med kabelkanaler, minibar, te-/kaffekoker og strykemuligheter. Gratis WiFi på hele hotellet. Alle rommene er røykfrie. Aircondition.

Adresse: Kalku iela 28, 1050 Riga, Latvia

roma 3roma 2roma 1roma 4

Radisson Blu Daugava ****

Utmerket hotell med god beliggenhet ved siden av elven Daugava, promenadeavstand på ca. 10 minutter fra Gamle Byen. Det eneste hotellet i Riga med et stort innendørs basseng.
To restauranter og innbydende lobby bar. Helseklubb med innendørs basseng (uten ekstra kostnad) med solterrasse ved siden av bassenget. Spa behandliger, solarium, badstue og stort velutstyrt gym.
Forretningssenter med utmerket konferansemuligheter for grupper fra 8 inntil 400 deltakere. Hår- og skjønnhetssalong og flere hotellbutikker.
Relativt store rom, alle er utstyrt med baderom/dusj, wc og hårtørker. Telefon, kabel-TV med betalfilmer, mini bar, te/kaffekoker og skrivebord. Safer i resepsjonen. Gratis trådløs Internettilgang. Luftkondisjonering.

Adresse: 24 Kugu Street, 1048 Riga, Latvia

radisson riga 3Radisson riga 4Radisson rigaRadisson riga 2

Metropole Hotel

****
Populært hotell med bra beliggenhet rett ved Nasjonaloperaen i gamlebyen.
Familiedrevet hotell med bra beliggenhet i gamlebyen. Bygningen er fra slutten av 1800-tallet og dette er Rigas eldste hotell.

Hotellet har restaurant, en populær pub, badstueavdeling med gym og bra konferansemuligheter. Hotellrommene har bad med dusj, wc og hårtørker, telefon, kabel-TV, minibar, buksepresse, strykejern, strykebrett og air-condition. Rom mot gaten kan bli forstyrret av trafikk.

Adresse: 36-38 Aspazijas Blvd, 1050 Riga, Latvia

metropolemetropole 2metropole 4metropole 3