Barcelona

Barcelona er en favoritt blant nordmenn og Spanias andre største by med over 1,6 millioner innbyggere. Barcelona er hovedstaden i Catalonia som er autonom region i Spania, noe som vil si at den har en stor grad av selvstyre.
Barcelona ligger ved kysten mot middelhavet og har en bra temperatur omtrent hele året. I byen kan du oppleve spennende severdigheter som basilikaen La Sagrada Família som ble tegnet av Antoni Gaudí. La Sagrada Família ble påbegynt i 1883 og står enda ikke ferdig. Du kan gå på fotballkamp og se et av verdens beste lag, FC Barcelona spille hjemmekamp på Camp Nou. I den kjente gaten La Rambla, som strekker seg fra Columbus monumentet ved havnen til Plaça de Catalunya, kan du oppleve underholdningsartister, salgsboder, restauranter og butikker. La Rambla er ca 1,2 km lang.
Plaça de Catalunya er sentrum av Barcelona og her finner du blant annet kjøpesenteret El Corte Inglés. Her møtes gamlebyen (Ciutat Vella) og 1800-tallsbyen Eixample. Eixample er ett av ti distrikter i Barcelona og det mest folkerike. Her ligger mange av de mest kjente tursitattraksjonene som La Sagrada Família, Casa Milà og Casa Batlló som alle er tegnet av Antoni Gaudí.
I Barcelona kan du også nyte badeferie. Barcelona har faktisk mange flotte badestrender, og noen ligger bare få kilometer fra La Rambla. For å bli bedre kjent med Barcelona er det lurt å kjøpe dagskort på turistbussene. Med dette kortet kan du hoppe av og på turistbussen som du måtte ønske. Ta bussen til en severdighet og videre til neste når du er ferdig. Bussen er også en fin måte å se Barcelona på, og den stopper også ved stranden. Hva med å avslutte ferien i Barcelona med et middelhavscruise? Cruisehavnen ligger omtrent ved enden av La Rambla.

SIDEN ER UNDER OPPDATERING